HCF2024 VOITTOTUOTEPAKETTI SAATAVILLA

Tarinamme


Inka paahtimon perustaminen

Minun nimeni on Pamela ja olen kotoisin Perusta, Inkojen maasta, siksi nimesin paahtimoni Inka paahtimoksi. Perheeni tulee Andien rinteiltä, jossa he elivät maanviljelyllä. Lopulta he muuttivat Limaan, koska maanviljelyllä oli liian vaikeaa tienata elanto.

Muutin Suomeen vuonna 2014 perheeni kanssa. Huomasin että työn saaminen oli vaikeaa, niinpä päätin luoda oman työpaikkani. Työskentely kahvin parissa oli selvä päätös, koska halusin hyödyntää minun opiskelu tasutaa elintarviketieteistä ja viljelijöiden tukeminen oli tärkeää minulle ja suomalaiset selvästi pitävät kahvista. Ennen kuin perustin yritykseni menin takisin Peruun ja työskentelin vapaaehtoistyöntekijänä kahvitiloilla. Siellä opin paljon kahvista, sen kasvatuksesta ja ihmisistä sen takana. Oli hienoa kuulla jokaisen viljelijän oma tarina siitä minkälaisia haasteita heillä on ja miksi kahvi on heille niin tärkeää. Perulaiset maanviljelijät eivät pidä mitään itsestäänselvyytenä, he ovat ahkeria työntekijöitä, jotka ovat motivoituneita ja omistautuneita tuottamaan laadukasta kahvia. Ennen istutusta, sadonkorjuun aikana ja sen jälkeen on rituaali nimeltä Pachamama. Rituaali osoittaa kiitollisuutta äitimaallemme herkullisista sadoista, joita se tarjoaa meille. Haluan osoittaa samaa kiitollisuutta kahvinviljelijöille, koska minulla on kunnia paahtaa heidän kahviaan. Palasin Suomeen niin inspiroituneena että perustin Inka paahtimon loppuvuodesta 2015 Voikkaalla. Kuusi vuotta myöhemmin siirsin paahtimon Helsinkiin Tattarisuolle.

Aloitimme keskittymällä perulaisiin kahveihin, mutta laajensimme valikoimaa lopulta myös muihin maihin. Nykyään meillä on laaja valikoima kahveja eri puolilta maailmaa. Kahveillamme on ainutlaatuinen tarina takana ja haluamme jakaa heidän tarinansa sinulle läpinäkyvästi. Suurin osa kahveistamme tulee pienviljelijöiltä, ​​jotka keskittyvät laatuun sekä ympäristöstä ja yhteisöstään huolehtimiseen erilaisten projektien kautta.

Peru farm coffee

Tehtävämme

Tavoitteemme on muuttaa kuluttajien käyttäytymistä siten, että kahvia valitessaan he ajattelevat, mistä kahvi on peräisin, kuinka kestävästi se on tuotettu, kuinka reilusti viljelijöille on maksettu. Mielestämme pelkästään hyvä laatuinen kahvi ei riitä, kestävästi tuotettu tekee siitä jopa paremman makuisen.

Ulkomaalaisena yrittäjänä olen ylpeä siitä, mitä Inka paahtimosta on tullut. Nollasta aloittaminen ja kahden vuoden kovan työn jälkeen Vuoden espresson voittaminen Helsingin kahvifestivaaleilla vuonna 2018 oli minulle suuri virstanpylväs. Polku sinne, missä Inkan paahtimo nyt on, on ollut haastava, mutta se kannatti, sillä se on auttanut minua kasvamaan yrittäjänä ja vahvistamaan Inka Paahtimoa.

Tarjoamme

  • Luotettavaa tietoa maatiloista ja viljelijöistä
  • Laaja valikoima korkealaatuisia ja eettisiä kahveja
  • Vastuullinen biohajoava pakkaus
  • Tuoretta ja herkullista kahvia
  • Tukea erikoiskahvin käytön aloittamiseen

     

    Espresso of the year Inka paahtimo Helsinki Coffee festival